A végrehajtó kopogtat a Közlönykiadónál

2006 márciusában jogerősen pert nyertünk a Magyar Hivatalos Közlönykiadóval (MHK) szemben, azonban a Közlönykiadó a mai napig nem tett eleget kötelezettségének, és nem adta ki a szerkesztőbizottsági tagok juttatására vonatkozó adatokat, ezért a mai napon bírósági végrehajtást kértünk a Közlönykiadó ellen.

Azt szerettük volna megtudni, hogy a Miniszterelnöki Hivatal tulajdonában álló MHK szerkesztőbizottságának tagjai, köztük közigazgatási és helyettes államtitkárok személyenként 2002-ben, 2003-ban, 2004-ben és 2005 első félévében milyen címen és formában, valamint milyen értékben kaptak a Közlönykiadótól juttatásokat.

Közérdekű adatok ki nem adása miatt indított és megnyert pereink folyamán ez idáig csupán egy esetben, Újpest Önkormányzata ellen kellett végrehajtást kérnünk. Akkor természetesen az adatok nagyobb részét meg is kaptuk, bár a végrehajtás még nem zárult le teljesen. Sajnos most ismét ehhez az eszközhöz kell folyamodnunk, mivel a Közlönykiadó továbbra is titkolózik, és a jelek szerint semmibe veszi a Fővárosi Ítélőtábla március elején a Magyar Köztársaság nevében meghozott jogerős ítéletét. Reményeink szerint a soron kívüli végrehajtással hamarosan a nyilvánosság megismerheti a szerkesztőbizottságban részt vevő állami vezetők juttatásait.


Ismerje meg az ügy részleteit!

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Kockázatos szerek és veszélyes drogpolitikák - Mire jó az információszabadság?

Nyilvánosságra került Dr. Molnár Lajos egészségügyi miniszter levele, melyben a Pszichiátriai és Neurológiai Szakmai Kollégiumot előző állásfoglalása visszavonására, és új, megfelelő színvonalú dokumentum kiadására kéri.

Semmisítse meg az Alkotmánybíróság az információszabadságot korlátozó szabályokat!

Ombudsmanhoz fordult a TASZ, a K-Monitor és a TI Magyarország az információszabadság korlátozása miatt.

Ma lép hatályba a lobbitörvény

A fél éve kihirdetett lobbitörvény hozzájárulhat ahhoz, hogy a közügyeink átláthatóbbak legyenek és a korrupció csökkenjen, azonban a non-profit érdekérvényesítőket súlyosan diszkriminálja.