A végrehajtó kopogtat a Közlönykiadónál

2006 márciusában jogerősen pert nyertünk a Magyar Hivatalos Közlönykiadóval (MHK) szemben, azonban a Közlönykiadó a mai napig nem tett eleget kötelezettségének, és nem adta ki a szerkesztőbizottsági tagok juttatására vonatkozó adatokat, ezért a mai napon bírósági végrehajtást kértünk a Közlönykiadó ellen.

Azt szerettük volna megtudni, hogy a Miniszterelnöki Hivatal tulajdonában álló MHK szerkesztőbizottságának tagjai, köztük közigazgatási és helyettes államtitkárok személyenként 2002-ben, 2003-ban, 2004-ben és 2005 első félévében milyen címen és formában, valamint milyen értékben kaptak a Közlönykiadótól juttatásokat.

Közérdekű adatok ki nem adása miatt indított és megnyert pereink folyamán ez idáig csupán egy esetben, Újpest Önkormányzata ellen kellett végrehajtást kérnünk. Akkor természetesen az adatok nagyobb részét meg is kaptuk, bár a végrehajtás még nem zárult le teljesen. Sajnos most ismét ehhez az eszközhöz kell folyamodnunk, mivel a Közlönykiadó továbbra is titkolózik, és a jelek szerint semmibe veszi a Fővárosi Ítélőtábla március elején a Magyar Köztársaság nevében meghozott jogerős ítéletét. Reményeink szerint a soron kívüli végrehajtással hamarosan a nyilvánosság megismerheti a szerkesztőbizottságban részt vevő állami vezetők juttatásait.


Ismerje meg az ügy részleteit!

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Diplomát a közérdekű adatok megismeréséhez?

Font Sándor kormánypárti képviselő módosító javaslata értelmében információszabadság korlátozható lehet, amennyiben az adatok közérthető formában történő megismeréséhez szakértelemre lenne szükség. Az előterjesztés éles ellentétben áll a közérdekű adatok megismerésének alkotmányos elveivel.

Pert indít az EMLA-nál dolgozó hallgató

Már a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az első Információszabadság Jogklinika hallgató által leadott kereset. Környezeti adatokat titkol a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

Véleményeztük az elektronikus információszabadság törvényt módosító javaslatot

Az Országgyűlés a jövő hét elején tárgyalja az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény módosítására vonatkozó törvényjavaslatot. Észrevételeinket levélben juttattuk el a képviselőkhöz.