Barion Pixel TASZ | A végrehajtó kopogtat a Közlönykiadónál

A végrehajtó kopogtat a Közlönykiadónál

2006 márciusában jogerősen pert nyertünk a Magyar Hivatalos Közlönykiadóval (MHK) szemben, azonban a Közlönykiadó a mai napig nem tett eleget kötelezettségének, és nem adta ki a szerkesztőbizottsági tagok juttatására vonatkozó adatokat, ezért a mai napon bírósági végrehajtást kértünk a Közlönykiadó ellen.

Azt szerettük volna megtudni, hogy a Miniszterelnöki Hivatal tulajdonában álló MHK szerkesztőbizottságának tagjai, köztük közigazgatási és helyettes államtitkárok személyenként 2002-ben, 2003-ban, 2004-ben és 2005 első félévében milyen címen és formában, valamint milyen értékben kaptak a Közlönykiadótól juttatásokat.

Közérdekű adatok ki nem adása miatt indított és megnyert pereink folyamán ez idáig csupán egy esetben, Újpest Önkormányzata ellen kellett végrehajtást kérnünk. Akkor természetesen az adatok nagyobb részét meg is kaptuk, bár a végrehajtás még nem zárult le teljesen. Sajnos most ismét ehhez az eszközhöz kell folyamodnunk, mivel a Közlönykiadó továbbra is titkolózik, és a jelek szerint semmibe veszi a Fővárosi Ítélőtábla március elején a Magyar Köztársaság nevében meghozott jogerős ítéletét. Reményeink szerint a soron kívüli végrehajtással hamarosan a nyilvánosság megismerheti a szerkesztőbizottságban részt vevő állami vezetők juttatásait.

Ismerje meg az ügy részleteit!

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.