Barion Pixel TASZ | Az én fogyatékossággal élő gyerekemnek is jár oktatás!

Az én fogyatékossággal élő gyerekemnek is jár oktatás!

Számos hozzánk forduló szülő küzd azzal, hogy a magatartászavaros, nehezen kezelhető, sajátos nevelési igényű (“SNI-s”) gyerekét nem fogadják az iskolában, vagy csak épp hogy megőrzik, de nem kapja meg a számára előírt és szükséges fejlesztéseket, oktatást.

Ilyenkor a szülők kénytelenek saját zsebből kifizetni a gyógypedagógiai fejlesztést, a gyógytornát, miközben ezt rengetegen nem engedhetik meg maguknak, és egyébként is az állam feladata minden gyermeknek megadni a közoktatást. Számos szülő pedig kénytelen feladni munkáját, hiszen iskola híján, valakinek otthon kell maradnia a magántanulóvá váló gyermekkel.

Parnerszervezetünk, a CSEVE csoport éppen ilyen kérdésekre állított össze egy kisokost, hiszen maguk is érintett szülők, akiknél jobban senki nem tudja, hogy melyek a tipikus jogsértések, és hogy mit tehetnek, hova fordulhatnak az érintett, tenniakaró családok.

Az alábbi segédletet a CSEVE csoport a TASZ szakértőinek segítségével, az ombudsmani jelentések (SNI-s gyerekek oktatásáról; súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekek oktatásáról) legfontosabb pontjait követve állították össze. A nagyon rövid, érthető, formanyomtatványokat és tippeket is tartalmazó kisokost nagy szeretettel ajánljuk minden érintett szülőnek.

KISOKOS →

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.