Barion Pixel TASZ | Levél az Igazságügyi és Rendészeti Miniszternek

Levél az Igazságügyi és Rendészeti Miniszternek

A TASZ levelet írt Dr. Draskovics Tibornak, az Igazságügyi és Rendészeti Miniszternek, hogy kiderüljön, hogyan fordulhatott elő, hogy a március 15-i állami ünnepségen magánbiztonsági szolgálatok munkatársai igazoltatták az embereket és ruházatot vizsgáltak át. Olvassa el levelünket!

Dr. Draskovics Tibor
Igazságügyi és Rendészeti Miniszter részére

Tisztelt Miniszter Úr! 

Sajtóhíradásokból értesültünk arról, hogy 2008. március 15. napján az In Kal Security biztonsági őrei az állami rendezvények biztosítása során Budapesten járókelőkkel kapcsolatban rendőri intézkedéseknek megfeleltethető eljárásokat folytattak le, így különösen igazoltattak, ruházatot vizsgáltak át, továbbá bizonyos tárgyakat vettek el a gyülekezési jogukat gyakorló személyektől, mindezt a rendőrség jelenlétében. Ezen tevékenységért a gazdasági társaság alkalmazottai, vállalkozói a híradások szerint 5.95 millió forintot kaptak. 

Kérjük a Miniszter Úr szíves tájékoztatását arról, hogy: 

– Pontosan milyen tevékenységet fejtettek ki az IN Kal Security beosztottai a 2008. március 15-i állami rendezvények helyszíneinek (pl. Nemzeti Múzeum és környéke) biztosítása során? Ha igen, erre milyen felkérés-megrendelői utasítás alapján került sor?

– A rendezvények biztosításában hány fő vett részt a magán biztonsági szolgálat részéről? A tevékenység során a cég hány személlyel szemben lépett fel?

– Sor került-e arra, hogy a rendezvényeken megjelenni kívánó személyekkel szemben a fenti cég munkatársai tartalmában igazoltatásnak, vagy ruházatátvizsgálásnak, vagy bármilyen rendőri intézkedésnek megfelelő tevékenységet fejtettek ki? Amennyiben igen, úgy arra milyen (jogszabályi) alappal került sor?

– A fenti cég eljárásában a rendőrség közreműködött-e? Ha igen, ki volt a kapcsolattartó személy? Ha nem, tanúja volt-e ennek a rendőrség bármely szervezeti egységének beosztottja? Ha igen, milyen rendőri intézkedés követte a cég eljárását, illetve ha ez elmaradt, annak mi az oka?

A fenti adatokon túl a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXII. törvény 2.§ 5 pontjára, a 19.§ (5) bekezdésére tekintettel a 20.§ (1) bekezdése alapján kérem továbbá, hogy a fenti eljárás alapjául szolgáló szerződést, továbbá azzal összefüggő, a 2008. március 15-i rendezvénnyel összefüggésben keletkezett kiegészítést, írásos utasítást, megrendelést részemre másolatban levélben szervezetünk címére (vagy a tasz@tasz.hu e-mail címre), megküldeni szíveskedjen. 

Budapest, 2008. április 9.

Tisztelettel:

Dr. Dénes Balázs
Elnök
Társaság a Szabadságjogokért

A válaszlevél 2008. 05. 22.-én érkezett meg.

 

1. chills   2008-04-15
az inkal helyzete magyarországon elképesztő… lassan több jogosítványa lesz a gyakorlatban, mint a rendőrségnek. ez a márc. 15. csak a jéghegy csúcsa.

 

 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.