Megjelent a legújabb (VII.) elektronikus információszabadság jelentés

A www.jogalkotas.hu-n megtekinthető a legújabb, novemberi elektronikus információszabadság jelentés, amely a minisztériumok oldalait vizsgálja.

A jogalkotas.hu honlap folyamatosan figyelemmel kíséri a jogalkotás nyilvánosságát a minisztériumok honlapjain megjelenő információk, valamint az Elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény (Eitv.) alapján.

Visszaesés tapasztalható az Eitv. rendelkezéseinek érvényesülése szempontjából, ugyanis az előző hónaphoz képest csökkent azoknak a minisztériumoknak a száma, akik betartják a törvény rendelkezéseit. Jelenleg - ahogy két hónappal ezelőtt - négy minisztérium, a Honvédelmi Minisztérium, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapja felel meg teljesen az Eitv. előírásainak.

Az elemzés az előző hónapokhoz hasonlóan kiterjedt a véleményezési határidők vizsgálatára is. A jelentés szerint a tervezetek döntő többségének, közel háromnegyedének egyeztetése továbbra is gyorsított eljárásban történik.

További részleteket itt olvashat!

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Margit-híd per: elsőfokú bíróság szerint titkolhatóak az adatok

Nem lát el közfeladatot a híd felújítását végző konzorcium, ezért nem alkalmazhatóak a közpénzek elköltésének ellenőrzését biztosító jogszabályok – mondta ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Meghívó tárgyalásra: Bodoky Tamás vs. MFB

Március 4-én, csütörtökön, 09.30-kor első fokon tárgyalja a Fővárosi Bíróság, hogy vajon közérdekű adatnak számít-e a sávolyi motoGP beruházás megvalósíthatósági tanulmánya.

Szeptember 28-a az információszabadság világnapja

A világnap kapcsán összeállítást készítettünk az elmúlt egy év releváns TASZ-pereiről és a főbb eseményekről A képzeletbeli Nagy Osztályfőnök pedig még osztályzott is. Információszabadság-kvízünk elérhető a Facebookon (ha még nem ismerősünk, válljon azzá!).