Barion Pixel TASZ | Megjelent a legújabb (VII.) elektronikus információszabadság jelentés

Megjelent a legújabb (VII.) elektronikus információszabadság jelentés

A www.jogalkotas.hu-n megtekinthető a legújabb, novemberi elektronikus információszabadság jelentés, amely a minisztériumok oldalait vizsgálja.

A jogalkotas.hu honlap folyamatosan figyelemmel kíséri a jogalkotás nyilvánosságát a minisztériumok honlapjain megjelenő információk, valamint az Elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény (Eitv.) alapján.

Visszaesés tapasztalható az Eitv. rendelkezéseinek érvényesülése szempontjából, ugyanis az előző hónaphoz képest csökkent azoknak a minisztériumoknak a száma, akik betartják a törvény rendelkezéseit. Jelenleg – ahogy két hónappal ezelőtt – négy minisztérium, a Honvédelmi Minisztérium, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapja felel meg teljesen az Eitv. előírásainak.

Az elemzés az előző hónapokhoz hasonlóan kiterjedt a véleményezési határidők vizsgálatára is. A jelentés szerint a tervezetek döntő többségének, közel háromnegyedének egyeztetése továbbra is gyorsított eljárásban történik.

További részleteket itt olvashat!

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.