Barion Pixel TASZ | Pert indít az EMLA-nál dolgozó hallgató

Pert indít az EMLA-nál dolgozó hallgató

Már a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az első Információszabadság Jogklinika hallgató által leadott kereset. Környezeti adatokat titkol a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

 

A környezettudatosságból sok ember gyűjti szelektíven a hulladékot. Örömteli, ha egy önkormányzat úgy dönt, hogy áldoz a hulladék környezetbarát hasznosítására forrásokat, s megbíz egy vállalatot, hogy az utcáról felsepert szemetet szétválogatva hasznosítsa újra az anyagokat. Az már kevésbé ad okot az elégedettségre, ha a nem tudhatja meg az érdeklődő állampolgár, hogy mennyibe kerül ez az adófizetőknek és milyen feltételek mellett látja el a feladatot a megbízott gazdasági társaság.
Dobozy Lilla adatigénylésével a VII. kerületi önkormányzat és a FKF Zrt. között létrejött szerződést szerette volna megismerni. Az adatigénylésére nem érkezett válasz, ezért az EMLA segítségével a hallgató kerestet adott be az FKF Zrt. ellen. Ide kattintva olvashatja el a keresetlevelet, amelyből kiderül, hogy a környezeti információk milyen speciális jogszabályok alapján nyilvánosak.

 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.