Barion Pixel TASZ | Terézváros elleni per dosszié

Terézváros elleni per dosszié

A Társaság a Szabadságjogokért 2004 szeptemberében fordult Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Polgármesteréhez közérdekű adatkéréssel.

Az adatkérés a kerületben működő kamerás térfigyelő rendszerekre vonatkozott. A kérdőív harminchat kérdésből állt, amelyek a rendszer telepítési, technikai körülményeire, a lakosság körében való ismertségére, jogi ill. gazdasági hátterére és a rendszer ellenőrzésére kérdezett rá. A közérdekű adatkérésre a VI. kerület közterület-felügyeletének vezetője 2004. októberi keltezésű levelében válaszolt. A kérdések többségét megválaszolta, azonban több kérdésben a válaszadást üzleti titokra való hivatkozással megtagadta.

Ezek után, 2005. október végén a TASZ keresetet adott be a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, hogy a bíróság kötelezze a terézvárosi polgármestert az adatvédelmi törvény alapján a kért közérdekű adatok kiadására. A bíróság februárra tűzte ki az első tárgyalást, azonban a polgármester körülbelül egy héttel a tárgyalás előtt e-mail formájában a TASZ részére eljuttatta a perbeli kérdésekre adott válaszokat és kérte, hogy a benyújtott keresettől a TASZ álljon el. A TASZ a válaszokat elfogadta, és hozzájárult ahhoz, hogy a bíróság a pert közös kérelemre megszüntesse.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.