Jogod van tudni, mire költik a pénzed!

Mindannyian olyan államot szeretnénk, ahol a választott vezetőink értünk, és nem magukért dolgoznak. Ahol bízhatunk benne, hogy a kormány arra költi a pénzüket, ami igazán fontos: például minőségi oktatásra és egészségügyre vagy a közösségek gyarapítására. Ahol biztonságban érezhetjük magunkat, akkor is, ha bajba kerülünk, és segítségre van szükségünk.

Korrupció helyett közszolgáltatást!

Ez most távolinak tűnik, pedig nem utópia, hanem a kormány vállalt kötelessége. Az ország vezetése még a felelősségrevonás alól is igyekszik kibújni. Figyelmen kívül hagyja a polgárait, és úgy tesz, mintha nem lenne jogunk tudni, mire költik a pénzünket, és mit kezdenek a tőlünk kapott felhatalmazással. Pedig ahhoz, hogy az ország jól működjön, szükség van a hatalom ellenőrzésére. Egy demokráciában ezért jogunk van tudni, hogy a vezetőink mikor, mire költik el az ország pénzét, hogy a mi jövőnk vagy a hatalmuk megtartása lebeg-e a szemük előtt.

Mi minden erőnkkel egy olyan országért dolgozunk, ami átláthatóan működik, hiszen ez kell ahhoz, ahol felelősen dönthessünk az életünkről. Ezt a célt azonban csak közösen érhetjük el. Csatlakozz hozzánk, tegyünk közösen egy jobban működő országért! Iratkozz fel a hírlevelünkre!


Megosztás