A TASZ Bulgáriában, Romániában, Norvégiában, Svédországban és Csehországban van jelen a legaktívabban, ezekben az országokban partnerszervezetekkel valósítunk meg közös programokat, szervezünk kampányokat, készítünk filmeket, indítunk akciókat. Számos országban tartunk tréningeket is. 

Az információszabadság és a drogpolitikai programunk mára különösen ismertek és elismertek nemzetközi szinten is. Ez köszönhető annak például, hogy a TASZ 2009-ben pert nyert az Európai Emberi Jogi Bíróságon a magyar Alkotmánybíróság ellen. Ez volt az első olyan per, amelyben a strasbourgi bíróság az információszabadság jogát használta, és elismerte, hogy az Európai Emberjogi Egyezmény szigorú paragrafusai az információszabadságra is vonatkoznak. A döntésnek hatalmas visszhangja volt, konferenciákat is szerveztek a megvitatására. 

A drogpolitikában a világ 10 vezető szervezetei közt tartják számon a TASZ-t, a drogpolitikai reform megvalósítását mi ugyanis a társadalmi tudatformálásra alapozva képzeljük el. Mozgósító kampányainkat tudományos kutatások eredményeire építjük, ezzel erősítjük az érdekérvényesítő képességet. Leghatékonyabb eszközünk a drogpolitikai filmek készítése, amit rajtunk kívül más szervezet ilyen mennyiségben és ilyen kiterjedt kapcsolatrendszerrel nem végez. 

A TASZ tagja továbbá az IFEX-nek, melynek keretében a szólásszabadság helyzetének előmozdításáért küzd.

Az alábbi szervezetekkel folytatunk stratégiai együttműködést:

A felsoroltakon kívül számos további külföldi vagy nemzetközi szervezettel működünk együtt.

Kapcsolódó hírek

Kommentek