Barion Pixel TASZ | Főoldal

egyenlő. bátor. szabad.

Támogass minket adód 1%-ával, hogy jövőre is folytathassuk!

Jogsegélyszolgálatunk 30 éve működik, és nyújt segítséget a hozzá fordulóknak. 2023-ban 120 ügyet vállaltunk el, 3450 esetben nyújtottunk telefonos és emailes ingyenes jogsegélyt, és több mint 500 000 ember tájékozódott honlapunk tudástárából, aminek tartalmát a leggyakrabban felmerülő kérdések mentén folyamatosan bővítünk. A felajánlásokból összegyűlt összeget minden évben az ingyenes jogsegélyszolgálatunk működésére költjük.

2024-ben is a legszabadabb embereket keresi a TASZ!

Magyarország legaktívabb jogvédő szervezeteként 2024-ben is átadjuk a SZABAD-díjat. Olyan embereket díjazunk ezzel, akik az elmúlt évben a saját lehetőségeikhez mérten legtöbbet tették azért, hogy Magyarország szabadabb lehessen, akár csak egy szimbolikus pillanat erejéig. A SZABAD-díjjal azokat az embereket ismerjük el, akikre ma óriási szükség van.

Célunk, hogy a jogvédelem valóban elérhető legyen az egész országban.

Regionális Program

A Regionális Programot azért indítottuk útjára, hogy közelebb kerüljünk azokhoz, akik segítségre szorulnak alapvető jogaik gyakorlásában, és többet tudjunk meg a polgárokat foglalkoztató problémákról. A budapesti mellett három regionális irodát hoztunk létre Pécsen, Debrecenben és Miskolcon, emellett Szegeden is nyújtunk ingyenes jogsegélyt.
Egyszeri adomány
Rendszeres adomány

Támogasd valamelyik ügyünket célzottan, egyszeri adománnyal!

Adományodnak köszönhetően még hatékonyabban tudunk dolgozni egy rendszerszintű probléma megoldásán.
01
Válaszd ki az adomány összegét
Megadom az adataimat
Anonim maradok

Ha adományozóként megadod adataidat:

rendszeresen beszámolunk eredményeinkről
éves találkozókon pedig a TASZ műhelytitkaiba is betekintést nyerhetsz

500Ft
2 500Ft
5 000Ft
10 000Ft
20 000Ft
Ft
Tovább Tovább
02
Fizetés
Tovább Tovább

Csatlakozz hozzánk rendszeres támogatóként!

Adományoddal havonta hozzájárulhatsz jogsegélyszolgálatunk működéséhez, velünk együtt tehetsz a rendszerszintű problémák megoldásáért és egy egyenlőbb, szabadabb és igazságosabb országért! Ha rendszeresen támogatsz minket, havonta tájékoztatunk az eredményeinkről, az éves találkozóinkon pedig a TASZ műhelytitkaiba is betekintést nyerhetsz.
01
Válaszd ki az adomány összegét
Megadom az adataimat
Anonim maradok

Ha adományozóként megadod adataidat:

rendszeresen beszámolunk eredményeinkről
éves találkozókon pedig a TASZ műhelytitkaiba is betekintést nyerhetsz

500Ft
2 500Ft
5 000Ft
10 000Ft
20 000Ft
Ft
Tovább Tovább
02
Fizetés
Tovább Tovább

A tavalyi évünk számokban

3100
jogsegélyt válaszoltunk meg
105
ügyet vállaltunk el
500000
ember tájékozódott jogtudatosító anyagainkból
4
Budapesten kívüli városban vagyunk jelen:
Debrecenben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden

Missziónk

Megalakulásunk óta azért dolgozunk, hogy Magyarországon mindenki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben.

Hírek

Blog »
Az alaptörvényben fontos szerepet kap a környezetvédelem, a kérdés csak az, hogy mit ér ez a gyakorlatban

Mi történik akkor, ha még az Alkotmánybíróság is arra hivatkozik, hogy hiába sérti az egészséges környezethez való jogot az erdőirtás, de arra hivatkozik, hogy a benzinkút építés is fontos? A TASZ jogászai a Nyitvatartás című podcastben beszéltek arról, hogy mi köze a zöld ügyeknek az emberi jogokoz, és hogy hogyan lehet azokat hatékonyan képviselni.

Blog »
Így üresedik ki a hatóság, ami valaha bátran védte a diszkrimináció áldozatait

15 évig működött önállóan az Egyenlő Bánásmód Hatóság, amely független és bátor hatóságként hatékonyan védte a diszkrimináció áldozatait. Aztán besorolták az ombudsmani hivatal alá…

Blog »
Oké-e az iskolai kórust felléptetni a politikai rendezvényen?

A politikai pedofília változatlanul virágzik Magyarországon, az Európai parlamenti és az önkormányzati választásokat megelőző kampány szombati indulása miatt pedig a választási szabályok megsértése is felmerülhet.

Blog »
A demokrácia nem csak egy nap, legyél te is hullám!

Idén egyszerre tartanak Európai Parlamenti és önkormányzati választásokat Magyarországon. A demokrácia ugyanakkor nemcsak egy nap, ezért fontos, hogy már a választási kampányban is megdolgoztassuk a jelölteket, ebben is segítünk!

TASZ sikerek: Bíztató ítéletek a Forbes gazdaglistás pereiben

Az elmúlt években egy újfajta cenzúra jelent meg Magyarországon. Ennek lényege, hogy befolyásos magánszemélyek adatvédelmi (GDPR) alapon lehetetlenítik el, hogy a sajtó beszámoljon vagyonuk mértékéről, gyarapodásáról. A TASZ képviseletet nyújt több érintett újságnak, azonban itthon eddig a sajtószabadságot figyelmen kívül hagyó jogértelmezés alakult ki. A közelmúltban azonban született két olyan hazai bírósági döntés, amelyek reményt adhatnak. A Bige- és Barababás ügyekben a bíróságok figyelembe vették a sajtószabadságot és kellő súllyal értékelték őket az adatvédelemmel szemben.

Tasz gardrób

SZABAD.

Mutasd meg, hogy te is hiszel egy szabadabb Magyarországban! A SZABAD. termékek megrendelésével ingyenes jogsegélyszolgálatunkat, és a szabadabb és egyenlőbb Magyarországért folytatott munkánkat támogathatod.

Tudnivalók az összevont EP- és önkormányzati választásról

2024-ben önkormányzati és európai parlamenti választások is lesznek Magyarországon. Idén először egy napon tartják ezt a két választást, június 9-én. Az alábbi tájékoztatónkban összeszedtük, hogy melyik választáson mire szavazunk, ki szavazhat és mit kell tudni a közös lebonyolításról.

Jogaim a szülészeti ellátásban

A szülés és születés az anya és a születendő baba szempontjából is meghatározó esemény, melynek jelentőségét egyre több kutatás bizonyítja. Tájékoztatónkban a várandósgondozással, a szüléssel és a gyermekágyas időszakkal kapcsolatos legfontosabb szabályokat és iránymutatásokat gyűjtöttük össze. Gyakorlati tanácsokkal is igyekszünk segíteni, hogy az ellátás során végig érvényesíthesd a saját és kisbabád jogait, illetve érdekeit.

Családtámogatási ellátások (CSED, GYES, GYED, GYET)

Ebben tájékoztatóban azokról az anyagi támogatásokról írunk, amelyek a gyereket nevelőknek járnak. Ezek a csecsemőgondozási díj (CSED), a gyermekgondozási díj (GYED), a gyermekgondozást segítő ellátás (GYES) és a gyermeknevelési támogatás (GYET). Fontos, hogy ezek a támogatások nem egyszerre, hanem egymás után járnak és az összegük egyre csökken, ahogy a gyerek nő. Tájékoztatónkból kiderül, hogy kinek, mikor és mennyi ideig járnak ezek az ellátások, hogyan kell igényelni őket, és milyen egyéb szabályok vonatkoznak rájuk.

Mit kell tudni az önkormányzati választásról?

Ebben a tájékoztatóban leírjuk, hogy ki és mire szavazhat az önkormányzati választásokon attól függően, hogy hol él. Az önkormányzati választáson településtípusonként eltér, hogy mire szavazunk. Más szabályok vonatkoznak fővárosra, a 10 000 főnél népesebb, és a 10 000 fő alatti lakósságszámú településekre is. Alapvetően azonban polgármestereket és az önkormányzati képviselő-testület tagjait választjuk meg. Azaz arról döntünk, hogy kik vezessék a településünket, kik hozzanak döntést a fontos helyi ügyekben.

Évente több mint félmillió embernek segítünk, de ez nélküled nem megy.

Támogass minket adód 1%-ával, hogy jövőre is folytathassuk!

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.