Felülvizsgálati kérelemmel fordultunk a Legfelsőbb Bírósághoz az AB-perben

A Fővárosi Ítélőtáblának az Alkotmánybíróság elleni perünkben hozott jogerős határozata ellen felülvizsgálati kérelmet terjesztettünk be a Legfelsőbb Bírósághoz.

Azért éltünk ezzel a rendkívüli perorvoslattal, mert álláspontunk szerint a Fővárosi Ítélőtábla jogsértően döntött az Alkotmánybíróság (AB) ellen indított perünkben!!!, melynek az volt a tárgya, hogy ki kell-e közérdekű adatként adnia AB-nak egy országgyűlési képviselő és néhány társának indítványát. Az Ítélőtábla szerint az indítványból az indítványozók véleménye, álláspontja megismerhető, amely személyes adatnak minősül, így azt az indítványozók hozzájárulása nélkül nem kell kiadniuk.Ha kíváncsi a részletekre, olvassa el a felülvizsgálati kérelmünket!

Megosztás

Kapcsolódó hírek

TASZ vélemény az adathozzáférési törvénytervezetről

A Pénzügyminisztérium véleményezésre megküldte azt a törvénytervezetet, amely annak adja meg a jogi kereteit, hogy a nagy állami adatbázisokban nyilvántartott személyes adatokat, anonimizálás után, hogyan lehet kutatási célokra felhasználni.

Téves Pintér Sándor álláspontja a levéltitoksértésről

Pintér Sándor belügyminiszter álláspontja szerint levéltitok megsértésének a büntető törvénykönyvben foglalt tényállása valósult meg, amikor Jose Manuel Barrosonak, az Európai Bizottság elnökének a magyar miniszterelnökhöz írt levele nyilvánosságra került. A TASZ álláspontja szerint a levelet Mong Attila újságíróhoz kiszivárogtató forrás nem követett el bűncselekményt.

Valaki nem mond igazat

Megérkezett az Alkotmánybíróság elleni perünk másodfokú ítéletének írott változata. A perről részletesen beszámoltunk honlapunkon és az üggyel a sajtó is sokat foglalkozott. Most az ítélet szövegének közreadásán túl csak néhány érdekességre szeretnénk felhívni a nyilvánosság figyelmét.