Következő tárgyalás: TASZ vs. Budapesti Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. (január 28.)

A gyógyfürdők bekamerázásával kapcsolatos közbeszerzési anyagok miatt indítottunk pert.

A Budapesti Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. tavaly úgy döntött, hogy minden fürdőben kamerákkal kívánja garantálni a biztonságot. A közbeszerzésen nyertes cég évi 300 millió forintért biztosítja a megfigyelő rendszerek működését, derült ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A TASZ kíváncsi arra, hogy pontosan hány kamerát szerelnek fel ilyen tetemes összegből, és valóban ez a leggazdaságosabb konstrukció-e, ezért kértük az alperest, hogy a pályázaton nyertes cég pályázati anyagát és a vele kötött szerződést küldje meg a részünkre.

A Budapesti Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. szerint ez nem közérdekű adat, s minden tájékoztatási kötelezettségüknek eleget tettek azzal, hogy a közbeszerzés alapinformációit felrakták az internetre.

Mivel az alperes a Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaság, a TASZ szerint minden szerződése közérdekű adat, ezért bírósághoz fordultunk.

(([[A tárgyalás helyszíne és időpontja]]
2010. január 28. 11:00
Pesti Központi Kerületi Bíróság II/273. tárgyaló (1055, Budapest, Markó u. 25.)
TASZ vs. Budapesti Gyógyfürdő és Hévizei Zrt., a gyógyfürdők bekamerázásával kapcsolatos közbeszerzési anyagok ügyében.))

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Diszkriminált a Debreceni Egyetem, amikor kitiltotta oldaláról a Putyint kritizáló kommentelőt

Elmarasztalta az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a Debreceni Egyetemet, mert politikai véleménye miatt diszkriminálta diákját, aki Putyin ellen az egyetem Facebook-oldalán tiltakozott. 2017 októberében indítottunk eljárást az EBH előtt Barna Eszter ügyében, aki Putyin díszpolgári címe miatt írta ki az egyetem oldalára, hogy ő ehhez “nem adja a nevét”, majd kitiltották az oldalról.

Indul a kampány, ezeket teheted meg te a társadalmi változásért!

Holnap hivatalosan is megkeződik az április 8-i országgyűlési választások kampánya. Összegyűjtöttük a kampányhoz kapcsolódó legfontosabb dátumokat, és ezekhez olyan eszközöket is rendeltünk, amelyekkel bárki tehet a csalások ellen és aktívan részt vehet a választási eljárásban.

A TASZ 2018. évi választási monitoring tevékenységének céljai, módszere, mércéje, és nyilvános eredményei

A TASZ Választási Jogi Programjának részeképp az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásának választási eljárása idején jogi monitoring (megfigyelési) tevékenységet is végez. Az alábbiakban találhat információt megfigyelési tevékenységünk céljairól, módszeréről, és nyilvános eredményeiről. A megfigyelést végző, ahhoz szükséges képzést elvégzett személyeket a megfigyelés során itt olvasható Etikai Kódexünk rendelkezései kötik.