Ha elsőkézből szeretne információt szerezni közügyekről, ha gyanús Önnek, hogy valamely állami szerv, hivatal, önkormányzat nem tartja tiszteletben mások jogait vagy törvényellenesen működik, vagy ha csak az állam működését szeretné jobban átlátni, akkor kérdezzen!

Kérjen közérdekű adatot bármely állami szervtől és terjessze azokat, éljen alkotmányos jogával!

A levél megírásához segítséget talál az Információszabadság 1x1 menüpont alatt, vagy töltsön le egy kész sablonlevelet oldalunkról.

Sablonlevelek:

  • kezdő levél - kérje ki a közérdekű adatot, dokumentumot 
  • a kérés jogosultságát igazoló levél - ha a közérdekű adat kikérésére azt a választ kapja, hogy igazolja magát vagy az Ön által képviselt szervezetet, akkor ezt a sablont használja fel a válaszhoz
  • határidő-mulasztásos levél - ha a kézhezvételtől számított 15 napon belül nem kapott választ levelére, akkor ezt a sablonlevelet használja fel

A sablonleveleket töltse le és szerkessze át igényei szerint!

Az általunk készített sablonok abban segítenek Önnek, hogy minél könnyebben hozzájusson a kívánt közérdekű adathoz. A törvény nem ír elő semmilyen formai kelléket, a sablonokban lévő hivatkozások azonban a TASZ mindennapi hivatalos levelezésében hatékonynak bizonyultak.

Kapcsolódó hírek

Kommentek