Barion Pixel TASZ | Mi a baj az Alaptörvény negyedik módosításával?

Mi a baj az Alaptörvény negyedik módosításával?

Pontokba szedtük a problémákat.

1. Újabb bizonyíték arra, hogy a kormánypártok nem a közhatalom korlátjának, hanem a nyers hatalmi erő szolgálójának tekintik az Alaptörvényt.

2. Olyan rendelkezésekkel tölti meg az Alaptörvényt, melyeket az Alkotmánybíróság korábban alkotmányellenesnek ítélt.

3. Sérti a szólásszabadságot, mert lehetővé teszi kritikus politikai vélemények és a művészi önkifejezés elfojtását.

4. Ellentétes az emberi méltósághoz való joggal, mert ahelyett, hogy humánus lakhatást garantálna a hajléktalanoknak, utat nyit az állam és az önkormányzatok számára, hogy megbüntessék az utcán élőket.

5. Diszkriminatív módon kirekeszti az alkotmányos védelemből az azonos nemű párokat, a gyermektelen élettársakat és más családi kapcsolatokat.

6. Csorbítja az információszabadságot és a választási alapelveket, mert indokolatlanul korlátozza a választási kampányszövegek és más politikai reklámok közzétételét.

7. Szentesíti a felekezetek közötti önkényes különbségtételt, mert a parlamenti többség kegyévé teszi az egyházak elismerését.

8. Sérti a tisztességes eljárás elveit, mert megengedi, hogy a bírósági igazgatás vezetője konkrét ügyekbe beavatkozva, egyedi mérlegelés alapján jelölje ki az eljáró bíróságot.

9. Felszámolja az egyetemek és főiskolák autonómiáját, mert szervezeti és gazdasági ügyekben a kormányzat alárendeltjévé teszi ezeket az intézményeket.

10. A „röghöz kötéssel” aránytalanul korlátozza az egyetemi és főiskolai hallgatók önrendelkezési jogát és a foglalkozás szabad megválasztását.

 

Az uralom joga helyett a jog uralmát!

 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.