Barion Pixel TASZ | Így léphetsz fel, ha megbírságoltak, mert dudálva tiltakoztál – Frissítve!

Így léphetsz fel, ha megbírságoltak, mert dudálva tiltakoztál - Frissítve!

Mintabeadványokat adunk közre, amelyekkel meghallgatást kérhetsz a rendőrségtől, illetve írásbeli vallomást tehetsz.

Sokan kerestek bennünket a dudálós tüntetésen megbírságoltak közül jogsegélyért, és azt látjuk, hogy már elkezdtek megérkezni az
első határozatok a rendőrségtől. Van, aki 200 000 forintos bírságot kapott azért, mert részt vett a tüntetésen. Fontos, hogy aki nem ért egyet a bírsággal, kérjen a rendőrségtől személyes meghallgatást, mert csak így tudja elmondani a történteket a saját szemszögéből. Erre a határozat megérkezésétől fogva 8 napig van lehetőség, és írásban kell megtenni (utána érdemes telefonon is értesíteni a rendőrséget).
A rendőrség ezután egyeztetni fog egy időpontot a meghallgatásra. Ez a lépés nagyon fontos, mert ha valaki nem kér meghallgatást, akkor jogerőssé válik a határozat és nem lehet vele szemben fellépni. A meghallgatás után a rendőrség dönteni fog arról, hogy megszünteti-e az eljárást. Ha nem, akkor a határozatot 8 napon belül meg lehet támadni a bíróságon. Meggyőződésünk, hogy ezt sikerrel meg lehet tenni majd, mert a dudálás nem veszélyeztette sem a járványügyi intézkedéseket, sem a forgalom biztonságához fűződő közérdeket.

Hogy megkönnyítsük a megbírságoltak dolgát, készítettünk egy mintabeadványt, amellyel kérhetik a meghallgatást:

Mintabeadvány személyes meghallgatás iránti kérelemhez

Letöltés Letöltés

Az alábbi beadványokat a megbírságolt tiltakozók írásbeli vallomásként nyújthatják be a rendőrségnek (a sárga színnel megjelölt instrukcióknak megfelelően kiegészítve):

Mintabeadvány írásbeli vallomáshoz a megbírságolt autós tiltakozóknak

Letöltés Letöltés

Mintabeadvány írásbeli vallomáshoz a megbírságolt gyalogosan tiltakozóknak

Letöltés Letöltés

Az alábbi kifogásokat azok a megbírságolt tiltakozók nyújthatják be a rendőrségnek, akik megkapták a meghallgatás / írásbeli vallomástétel után hozott rendőrségi határozatot (a sárga színnel megjelölt instrukcióknak megfelelően kiegészítve). Erre az új határozat megérkezésétől fogva 8 napig van lehetőség, és írásban kell benyújtani – az elektronikus út mellett ajánlott postán is, lehetőleg tértivevényes levélben feladni. Fontos! A kifogást a rendőrségnek kell benyújtani, de azt a bíróság fogja elbírálni. Nem kötelező az ügyvéd ebben az eljárásban, és a bíróságon is csak annyit kell majd elmondani, amennyi a kifogásban le volt írva. Ha kérdésed lenne a kifogással vagy a jogi eljárással kapcsolatban, keresd a TASZ jogsegélyszolgálatát.

Kifogás mintabeadvány dudálva tiltakozóknak

Letöltés Letöltés

Kifogás mintabeadvány gyalogos tiltakozóknak

Letöltés Letöltés
Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.