Barion Pixel TASZ | Témáink

Témáink

Egyenlőségprojekt

A TASZ Egyenlőségprojektje a társadalom leghátrányosabb helyzetű csoportjainak állami diszkriminációja ellen, az esélyegyenlőségük megteremtéséért dolgozik. A Projekt a mélyszegénységben élő roma emberek, illetve a fogyatékossággal élők jogainak védelmére fókuszál, de foglalkozik még a HIV-vel élőket ért jogsértésekkel is. Partnerszervezeteink támogatásával kiállunk más sérülékeny csoportok, különösen a hajléktalan emberek, a menekültek, és az LMBTQI közösség tagjainak egyenlő jogaiért.

Tudj meg többet

Magánszféraprojekt

A TASZ Magánszféraprojektjének fő célkitűzése, hogy az állam csak annyira avatkozzon bele a polgár magánéletébe, amennyire az feltétlenül szükséges. Célunk továbbá, hogy megfelelő színvonalon nyújtsa mindazokat a szolgáltatásokat (egészségügy, közoktatás, szociális ellátások), amelyek az állampolgárok alapjogainak gyakorlásához szükségesek. Kiemelt figyelmet fordítunk a szabad döntéshez való jog érvényesülésére az egészségügyi döntések terén (pl. abortusz), a betegek jogaira, a világnézeti szabadság érvényesülésére, az állami drogpolitikára, valamint a személyes adatok védelmére.

Tudj meg többet

Politikai Szabadságjogi Projekt

A TASZ Politikai Szabadságjogi Projektjének egyik legfontosabb célja, hogy mindenki szabadon bírálhassa a közhatalom gyakorlóit, és ne érje hátrány azokat a polgárokat, akik kritikát fogalmaznak meg a hatalommal szemben. Kiemelt figyelmet fordítunk a szólás és a sajtó szabadságára, a gyülekezési jogra, az állam átlátható működésére és az ezt elősegítő információszabadságra, valamint a részvételi jogok, különösen a választójog gyakorlására.

Tudj meg többet

Adatvédelem Biometrikus adatok Térfigyelés Magánszféra Erőszak Internetes privacy Betegjog Pszichiátriai kezelés Panaszjog Egészségügyi ellátáshoz való jog Betegjogi esetek Egészségügyi adatok védelme Civil szervezetek fejlesztése Drogpolitika Fogyatékosságügy Halmozott fogyatékosság Gondnokság és cselekvőképesség Támogatott döntéshozatal Választójogi korlátozás Halmozottan fogyatékosok iskoláztatása Tömegintézet (intézménytelenítés) Intézetlátogatás Fogyatékosok állampolgári jogai Gyülekezési jog HIV/AIDS HIV/AIDS és egészségügyi ellátás HIV-teszt és tanácsadás HIV prevenció HIV/AIDS, stigma és diszkrimináció HIV/AIDS és a jog HIV/AIDS politika Magyarországon Információszabadság Jogklinika Ügyvédháló Titok (minősített adatok) Lobbi Közpénz Korrupció Jogalkotás nyilvánossága Elektronikus információszabadság Közérdekű bejelentő (whistleblower) Jogállamvédő Alkotmány Kampányok Mondj igent! Gyerekkel vagyok! "Mondo" – TASZ szülőik Lelkiismereti szabadság A testi önrendelkezés korlátozása Az állam és az egyház összefonódása Menekültek Önrendelkezés Szegénység kriminalizációja (hajléktalanság) Szülés Életvégi döntések (eutanázia) Védőoltás Művi meddővé tétel Reprodukciós jogok LMBT Perek Peres dossziék Strasbourg Információszabadság perek Romaprogram perek Szólásszabadság perek Gyülekezési jog perek Alkotmánybírósági beadványok Egyéb beadványok Önrendelkezés és betegjog perek Tárgyalási jegyzék Részvételi jogok Külföldön élők választójoga Fogyatékossággal élők választójoga Hajléktalan emberek választójoga Roma jogvédelem Gyűlölet-bűncselekmények Diszkriminatív rendészeti eljárások Egyéb hatósági, jogalkotási diszkrimináció Gyerekek családból kiemelése Szemléletformálás Szólás és sajtószabadság Médiatörvény Újságírók szólásszabadsága/sajtószabadság Magánemberek szólásszabadsága Tanszabadság program Hit és erkölcstan oktatás az iskolában Egyházi iskolák Tanítás szabadsága Diákok jogai Jogsegély TASZ Film HIV/AIDS videok Betegjog és önrendelkezés videok Fogyatékosügyi videok Információszabadság videok Adatvédelem videok Politikai szabadságjogok videok Romaprogram videok Drogpolitikai videok
Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.